Tuesday, December 30, 2008

my artwork......



setelah bersusah payah selama beberape minggu....
akhirnya siap juga artwork ak....huhuhu
penat siot nak siapkan kerje ak tu....
mcm2 ak terpakse tinggalkan demi untuk siapkan kerje berkenaan....
ak juge terpakse tido lewaT.......
dan terpakse mengurangkan mase dengan awek yg tersayang...
xpela die pun bz kan....
neway akhirnya ak berjaya menghasilkan karya2 agung huhuhuhuhuhu....
walopun xsehebat kawan2 yg laen.....
neway ak rase ok la untuk interview department tu....
n interview tu pun dah abis..ak harap dapat la masuk department grafik....
result nye pagi ni....
bedebar2 i huhuhuhuhuhuhuh......
hmmm ni ader sedikit gambar untuk tatapan korang......

hmmm ni la proses penghasilan karya ak tu huhuhu ....penat wei nak lukis muke mangkuk ni...huhuhuhu







huhuhu poster simson yang mengambil mase berhari2 untuk disiapkan.......huhuhu

hasilnye ok la......


ni plak ak ngan member ak fauzan....ak masih xdapat nak lawan kehebatan die melukis...

lukisan die memang gempak la.....tu jela dapat ak tunjuk setakat ni....

k papai..........

Wednesday, December 17, 2008

pemergian putera raja rembau faries faizal.......

Orang yang selalu dianggap comel oleh wanita tua dan slalu menggunakan bahasa2 yang amat
pelik dan slalu salah lirik dan mempunyai 2 orang awek...itulah faries faizal....
yang akan meninggalkan kami.....beliau akan behijrah ke uitm perak pada 26 disember ini....
satu kehilangan yang amat besar dalam anggota kumpulan 8 org kami.....
walaupun amat berat hati untuk mlepaskan beliau pergi tp nak wat camne ni keputusan beliau.... huhuhu pasni xde lg keter kelisa yg dibanggekan belegar2 di ruang legar...
hmmmmm tiada lg kelana siswa...
ak akan bubarkan kelana siswa..hahahaha...
xde la bibik nak kemaskan bilik ag......
hilangnyer sekor tikus........


ayoooo pasni mungkin ramai ag yag akan meninggalkan kami.....
amad antarenye...kalo xdapat grafik die blah....
adruce pun....
erfan pun xtau bape lame die nak duk kat ikip...
amal nak jd polis....
opie????
dafi????

pape je la...... huhuhuhu......
neway faries smoge kamu berjaye disane.......
kami gembire dgn keputusan kamu.......






DALAM KENANGAN....FARIES FAIZAL

AL FATIHAH

Sunday, December 14, 2008

cuti yang bz......

pergh....pk cuti dapat la rilek2 huhuhu....
tp lg bz kaw2.....
hmmm strt cuti je ak dapat rehat 3 hari hu3
pastu g jumpe awek ak jap.....
then start keje kat kedai faris....
pg pagi n balik malam memg xde mase nak update blog ke tau nak siapkan
projek lukisan ak yg tergendale sekian lame....huhuhu
dapat jumpe member2 lame pun kejap je n skit je yg cuti....huh....
neway ak dah stop[ keje n nak tumpukan perhatian kat lukisan ak plak...
hmmmmm....arap2 sempat la buat n dapat la ak masuk grfik......
nak tulis apew yek....
xde idea rrr plak....
nanti2 la ak membebel ag....
k chow chendol

Sunday, November 16, 2008

cedey nyew.......











hmmmmmmm......
hari selase ni paper last tuk sem ni....
paper art history....
senoga ak dapat jawab dgn tenang layek...
same2 la kite doakan kejayaan ak n rakan2 ku...
neway past paper ni masing2 akan balik rumah masing2..
ni yang xbesh ni......
ble dah rapat susah btul nak pisah....
xpela sem depan jumpe ag...
hmmm tp ade antare ktorng yang akan pindah...
so sem depan xjumpe la beberape orng....
hmmmmm
redha je la..........
neway tu je la nak bgtau rasenye...
harap2 persahabatan kami semua akan berkekalan xkire kat mane korang berade...
kepade FARIES,AMAL,AHMAD,ADRUCE,DAFI,ERFAN,LUTFI....
korang yang terbaek.......
sem depan kte 8 orng duk rumah same kan huhuhuhu...
xlupe gak kat ALONG,ARSHAD,MUHAIMIN,DAN,YOP,IZAT,FAUZAN,...
BUDAK2 AD 110......
HA KUMPULAN FEDORA..........
ATOI MY BESTFREN....HUHUHU.............
PN BAYANTI HUHUHUHU.....
HA GENG PADANG LALANG........
MAMAD,BOB,BOY,JOE........HUHUHU KORANG DALAM KENANGAN...
WEI AMY AK XLUPE KO...ARIS KO MEMANG KLAKA...AK HARAP DAPAT JUMPE KO AG.
HA SUME LA YANG MENGENALI DIRIKU INI........
K THANKS 4 EVERYTHING.....................................................................
NICE TO MEET U ALL....
NEX SEM JUMPE AG.....................................
PAPAI..........
ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, November 11, 2008

yeah......

huhuhuhuhuh...
berakhirnya penyeksaan paper sociology...
paper paling susah di alam semester...........................
pasni tggal satu paper je ag.....
art history...
paper last ni boleh la makan skit...
ak ade ag seminggu tuk study subjek tu...
lame gle gap nye....
penat siot nak tggu.......
dah le yg tggl subjek membace......
nak bace ag..penat btui..
ngan awek wat problem plak....
adoi yay....
huhuhuhuhuhuhuhu...
xpe2 skati die la....kami nak pekse ni....
lepas exam bru setle...
neway gudluck pade sume budak2....
AD 110...
xlame ag berakhirnye sem 1 kte kat sini........
adios...
wassalam...

Monday, November 10, 2008

apo kono la budak2 ni



huhhuhuhuhuh
ini adalah rakan2 ak kat kolej......
huhu kami semua memng rapat....so ni la group ak...
pg mane2 ngan dorang je la....
mase ni kami tgh berbincan g tentang perniagaan...
kami jual nota...
so ni kami sedang bincang nak wat apew ngn untung tu...
akhirnye kami gne duit tu g makan2 huhu
so nikmati la saat2 indah kami...








Sunday, November 9, 2008

TaMaN nEgArA PART 2



JENG JENG JENG......dah pagi pun...kami pun bersiap2 la....
dah siap kami pg la kat tempat budak2 sekolah tu...xla ramai sgt...mase ktorg sampai dorg tgah beratur.....
kami diperkenal kan kepade mereke..huhuhu
pastu kami sarapan la bersame2 ngn dorg sume....
kami bbrekpes kat atas restorn yg terapung ats sungai huhuhu...


lepas abis mamam.....
ktorg pun naik bot tuk ke seberang sungai tuk aktiviti yg pertame...
yeah jungle tracking...huhuhuhu faveret ni.....
pade pukul bape ntah kami pun memulakan pejalanan ke dalam hutan....
trak nye xla mencabar sgt tp jauh gle.....
penat memag la penat tp besh gle......
sadis nye ak masih ag blum membeli camera dslr yg di idamkan....
kat stu mcm bende menarik...terutame pokok2 nye....
siyes ak ckp hutan tu memg lawa gle...pokok dah la besar2 wa ckp sama lu....
pergh pat2 mendaki agak melecehkan.....
tggi plak bukit tu..

bukit yg ktorg daki tu xsalah ak bukit teresek kot..
ak pun xbape ingat namenye....
tp dri puncak bukit tu kte bleh nampak gunung tahan.....
pergh memang lawa gle pemandangannye...
mase jungle tracking ktrang ade wat canopy walkway...

pergh memandang kan ak ni acrophobia..agak gentar la skit..
tp memandangkan ak ske cabaran ak tetap join canopy walkway tu....
hmmm...dah la tinggi nak mampos bende tu pastu jauh plak...
memang meletihkan n menakutkan....dgn cume diikat ngn tali2 je..huhuhu






tp pemandangan kat ats tu memang cantik...huhuhu
setelah berpeluh2 diatas pokok2 tu..kami pun turun..
then turun dri bukit tu n kuar dri hutan....
sedar x sedar hampir lima jam ktorg dalam hutan tu..
pergh lame gak...
pastu ktorang rehat2...solat sume...
mamam...huhuhu
ok aktiviti yang seterusnye...
CAVING!!!!!!!!!!
huhuhuhu xpenah2 ak masuk gue.....
nak ke gue tu mule2 mcm biase la naek bot tuk seberang sungai...
pastu ble dah sampai seberang sungai ktorang kne jalan dalam hutan beberape kilometer sebelum sampai kat gue tu....
eh lupe nak bgtau yg ktorang ade jumpe perkampungan orang asli...
paergh ak sangke dorang hidup mcmtu ag...ngan rumah memang oldskol gle..gune daun2 je..
n dorg xcakap bahase kte plak tu....
mcm kat afrike pun ade gak...
neway ktorang sampai la kat gue tu....
gue tu memang sempit gle.....huhuhu
kompem la gelap kan...ktorang terpakse merangkak dalam tu...
ngn kelawar ats kepale je..naceb bek xkene taik die...
gue tu panjangnye lebih kurang 800 meter je...
dalam tu penuh ngan batu n kelawar je....
bahye gak la kos batu2 kat stu licin....
lepas je abis caving...ktorng kne jalan ag kuar dri hutan tu....
ni la part paling besh..
RAPID SHOOTING...huhuhuhu
main air sungai...
ok ade 3 group..ade 3 bot panjang...
ak dalam group bot no1......


huhuhuhu so bot ak depan...n bot kami telah diserang oleh bot no 2 dengan kejamnye....
kompem la sume basah....
kami pun ape ag serang balas rrr...
mcmtu la sepanjang sungai...do maen air je...smpai bot tu nak terbalik ak tgk....
pelbagai aksi dorang wat tuk memastikan musuh basah...lepas sume basah ktrg pun g la mandi kat sungai....huhuhuhu
pastu balik siap2kan dri.... pergh letih la...menaip huhuhuhu
malam nye sepatutnye ade nightwalk...
tp xde rezki malam tu hujan la plak....so kne la balik rehat2 pastu tido....
keesokan harinye ktrg pun balik ke kuantan balik...


walopun sehari tp memang letih gle.....
tp besh rr......
rase nak pg ag....
tu je la cite taman negare....


the end...............................



TaMaN NeGaRa KuAlA tAhAn



yeah..........hu3

pade hari jumaat yang lepas iaitu pada 7 november 2008....

ak dan rakan ku FARIES dan AMAL...

telah dijemput untuk camping bersame2 dgn sebuah sekolah menengah di taman negare kuala tahan pahang.....

memandangkan skolah tersebut merupakan sekolah lame faries....

dan faries kenal dgn cikgu2 skolah tu....

dan diatas minat kami terhadap camping huhuhuhuh

so kami membuat keputusan untuk pergi ke taman negare walaupun kami sedang dalm final exam ag huhuhuhuhuhuhuhuhu....

kami bertolak pade malam hari tersebut iaitu pade pukul 12 tgh malam...

oleh kerane highway tersebut agak gelap...ak xbwk kete laju2...

huhuhuhu keadaan pun agak menggerunkan...huhuhu

bile sampai di kat temerloh kami pun kuar la dri highway........

huhuhu second driver amal plak yg bawak kete

die pk dah nak sampai...huhuhu

sbenanye jauh ag...

pastu die pun drive la mase sampai ke jerantut jalan dah gelap gle....

n then masuk ke kuala tahan...

PAKEJ...dgn gelap pastu kabus....ngan lembu n die punye najis lepak atas jalan..huhuhu

so amal bawak kete slow je laaa....

perghhhhh....pukul 4 pg bru sampai ke....

TAMAN NEGARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tp...huhuhu

memandangkan kami sampai pukul 4 pg so kne rrrrrr...tido kat kete....

huhuhu dorg la tido dalam kete..ak kne tido luar kat pangkin.....

dah la ak selseme blum elok ag...tempat tu punye la sejuk.... redha je la.....

memandangkan ktorg letih gle so tido je la ngn nyamuk2 kat situ....

pabila mentari menunjukan sinarnye.......

jeng jeng jeng...

kami mula beraksi......bersambung....



Tuesday, November 4, 2008

hmmmmmm...

huhuhuhu...
bru pas abis paper ctu....pergh lega..
huhuhu soalan nyer xla susah sgt tp............
ntah la mcm mengelirukan jew....
tp ak rase boleh kot dapat B kew..........
harap2 result nyer ok laa..
ak dah bace buku mcm owg gle...
tp mcm xmasuk jew...
hmmmmm
neway ak dah cube yg terbaek..huhuhu
lepas ni tinggal 2 paper ag....
sociology ngn art history...huhuhuh
ade gap yg lame...so ak bleh study............
owyeh.......
k chow dlu...papai..

Monday, November 3, 2008

kegilaan mengedit gambar


huhhuhuhuhuhuhu.....

oleh kerane boring ketika blaja.....

ak dan rakan ku adruce pun edit la gambar ni...huhuhuhuhuhu

camne ok x?????

huhuhuhu

renung2 kan laaaaaaaaa

Sunday, November 2, 2008

final exam.....ayo..

huhuhu agak bz skang ngn final exam...walopun ade 4 paper je pun...
tp cam malas je nak bace...huhuhhu...
tp ak kne gak bace kalo x hmmm teruk la result nyer......
doh subjek sociology palig susah...betul2 memeningkan kepale ak.........
hmmmm art history tu pun bleh tahan gak susahnye..
tp ak yakin ag ngn subjek art history tu....
harap2 soalan senang2 la....huhuhuhu pening pale gue....
neway ak harap korg sume doakan laaaaa yek ak dapat jawab dgn tenang....
k gud luck kepade sume owg yg sedng menduduki pekse..huhuh
sekian wasalam...

Saturday, November 1, 2008

This is my art design friends huhuhu






ini ialah kawn2 ak dalam klas huhuhu...mase ni kitorg bru pas anta final projek...memandangkan kami terlalu gembire begini la jd nye...huhuhu



renung2kan la gambar2 ini wahai kawan2..huhu

sekian saja dri kami...

Wednesday, October 29, 2008

kereta kawan ku tersadai...huhuhu

huhuhuhuh ini la kerete yg telah banyak berbakti pade budak2 kolej ak huhuh
akhirnye kerete ini tersadai di bengkel...kuang2 tp skang dah ok dah...
ini la kerete member ak yg agak lembab tu...
tuan empunya kereta adelah pemandu f1 yg direjek oleh sebab itu kerete beliau telah beberape kali melanggar lubang yg teletak di jalan raye...huhuhu....
dan kerete ini jugak la yg telah menyebabkan kami menangguhkan niat kami untuk ke camping itu hari....
sbagai renungan dan pengajaran pade sume org bawak la kerete dgn sebaiknyew..dan ingatlah ibu bape yg tersayang...huhuhu sekian dri sy....skagi

Tuesday, October 28, 2008

finally.......hu3



hu3 ak amat la epy apabile scupture yg ak susah payah wat tu akhirnye siap dan akhirnye diambil tuk disimpan di department art n design hu3...sepanjang sem ni artwork ak xpenah kne ambik...tp kali ni dorg ambik gak hu3...di sini sy amat berbangge n nak ucapkan time kasih banyak kat member2 yg banyak membantu n awek sy aten yg banyak bg dorongan xlupe gak pade kedua ibu bape sy yg banyak habis duit tuk projek ni n turut memberi dirongan keatas minat sy terhadap art....hu3 mcm menang award la plak....

Monday, October 27, 2008

my friends...



hmmm lupe nak bgtau mase wat scupture tukawan2 ak banyak beri dorongan dan bantuan terutame adruce...hu3


meh kte lihat muke2 mereke

hu3....................................................................................

final projek ku....










Hmmmm final projek tuk subjek visual research develpment(vrd) ni memg susah n memenatkan ak btui...tp besh gat wat die cos wat ngn kawan2 sume..hu3 mule2 lakaran idea pastu dripade 10 lukisan pilih satu tuk dijadikan scupture...pergh masalah nye ak lukis lain tp jd laen hu3 tp xpela stail gak bende yg jd tu....tp keje ak ni blu siap ag...








hu3 ak ngah cube tuk melicinkannye..pergh susah beb...




mase nak ukir aritu ag plak berhari2 ak wat....sampai awek ak pun ter abai la skit harap2 die paham...tp dier mcm kurg paham je hu3....

neway pas siap bende tu ak kene lukis gambar dier balik perghh...susah gle....sabar je la ag pun ni final projek....bajet tuk wat bende ni tinggi ar gak..mule2 nak beli gabus tu ag pastu simen ag...hmmm nak simen bende tu pun satu hal habis kotor baju ak...bukan satu layer je kne simen..ak simen sampai due layer pastu nak licinkan die plak hu3......neway walau susah mcmanepun ak tetap epy wat keje ni cos ak minat gle dengan art..hu3 tu je kot nak cite...ble dah siap nanti korg tgk la hu3

Saturday, October 25, 2008

ma life..

hu3 bowring ag...siapkan final projek yg xsiap2 tu...
final dah dewkat...hmmm blaja pun xsempat...final projek xanta ag...
duit plak asyik xdew......hu3 arap ecok lebih baik dri harini.. aritu gaduh ngan akak angkat ak...penin pale..smpai xdew mase ak nak
update blog ak.....arap2 die maafkan ak...neway ecok ak nak cite pasal awek ak kat korang...
kene la cite skit...cam xadil jew...die banyak menghiasi idup ak.......
hu3.......................
neway tu ecok cite...arini xder citer...hu3 boring rrr...mcm masalah...
tu yg xtau nak tulis pew nii......ecok mungkin ok laaa....hu3
kr papai dlu...hu3......................................

Tuesday, October 21, 2008

PENGALAMAN.........SAMBUNGAN 2


Hmmm ni nak masuk part ke jungle tracking hu3...besh gle...bayangkan la budak2 kecik masuk hutan dah mcm Org hutan ak tgk...budak laki xdew masalah sgt cume sorg due yg berbadan besar tu xlarat la mcm2 n budak laki ni ader gak yg penakut..lembik pun ade gak...kejap je dah xlarat...budak pempuan lg la teruk ader yg menangis2...hu3 neway mase naek bukit xde masalah sgt cume ader yg xreti nak mendaki laa ade yg penat laaa...tp mase turun bukit laa yg paling teruk skali terutame dak pempuan....YA ALLAH penin pale ak mcm2 ragam...ramai yg x brani turun cos bukit tu memg curam laa...ak pun turun dah mcm men snowboard je plak...naceb bek banyak pokok bleh la ak berpaut...tp budak2 ni xreti so tiap2 kali kat tempat curam pegerakan memg slow gle...ak terpakse turun kan budak2 yg takut tu...tp ader gak sorag due budak pompuan yg brani...budak2 ni naceb bek ringan tp ader gak yg bersaiz comel tu wat tangan ka mcm nak tercabut...tempat curam yg last skali tu sblum masuk ke sungai memang curam gle...so ramai la yg menangis time tu...mule2 ak sorang kat situ yg turun kan budak2 tu...cos kawan2 ak yg len masih kat blkang...memg ak xlarat time tu...ak cume sandar kat sebatang pokok kecil je...memg ble2 mase ak bleh jatuh...pastu ak nampak member ak dah nak turun so ak pun surh la dorg tlg..perrgh lega skit...time tu pinggang ak memg dah nak patah dah...memg ramai budak2 yg tergolek time tu...hu3 comey gle dorg jatuh...maner yg ak dapt smbut tu ok laa..maner yg ter lepas ceb bek member ak ader sambut..hu3...then ak pk dah berakhir azab ak...tp TAK plak cos air sungai time tu memg laju gle...so ktrg kne plak tlg budak2 ni seberang sungai yang memg deras time tu sampai ak nak berdiri pun kne pijak batu2 kat stu tuk nak halang ak dri hanyut...budak2 ni plak ader yg trus lompat kat ak...naceb bek ak xhanyut kalo x mati xtentu pasl je..lepas sorg2 seberang sungai akhirnye abisla jungle tracking tu...hu3 memg pewnat gle time tu....tp citer ni blum abis ag cos ader ag aktiviti laen ag tp xpewla ak rase mcm nak abiskan kat sni plak hu3...malam tu ktorg ade malam kebudayaan laa mcm biase persembahan dri budak2 tu...n malam tu ak cume tido dalam surau je...penat gle time tu...ecoknye ader senaman pg pastu ader game skit pastu g mandi jeram...then ktorg pun balik cos petang tu ak n member ak nak balik kuantan dah...so mcm tu la pengalaman ak ngan budak2 tu...hu3

Sunday, October 19, 2008

PENGALAMAN...................(SAMBUNGAN)


hu3keesokkan harinya ktrg pun gerak la ke tapak perkemahan tuu..
lokasinyer di jelebu negeri9...memandang kawan ak pewnat so ak la yg drive keter...
jauh gak tempat tu....penat ak...
ble sampai kat tempat tu bru ktrgtau yg kat situ xder line maxis...ampeh btui...
penin ag pale ak...tp demi tannggungjawab yg diberikan ak sanggup...ktrg smpai je ktrg tgk budak2 kecik ramai sioootttt...pergh penin pale ak nak handle budak2 ni...first skali mase ktrg sampai diorg ader pertandingan petolongan cemas...korang paham2 jelaa budak2 wat bende tu mmg cemas ktorg...mcm2 ragam...lepas tu ade pertandingan masak n reka cipta...xsume yg masuk so yg lebih2 tu ak la yg kne handle...mase tu laa ak bg teka teki laa...senaman muke la...mcm2..n yg besh nyer mase ak wat citer hantu..mmg budak2 tu tekejut gle babeng rrrr..hu3korg nak tau dorg nke masak apew....sandwich ngan roti lilit ha...ader yg sedap ader yg wat ntah apew2 ntah...hu3 neway dorg memang comey laaa..mcm2 ragam ader...ade satu part besh...lepas ni yekk...jungle tracking...besh gle...tp ak citer pasni k...papai dlu...

PENGALAMAN..........................


hu3 hari jumaat aritu ktorg nak pg tolng org handle budak2 camping....so critenye penuh dgn cabaran dan dugaan......
pejalanan bermule pade pukul 9 malam.....mase dalam perjalanan tibe2
tayar pecah...aduh...penin pale gue....jalan mase tu dah laaa gelap gle kete yg lalu stu pun xbanyak...bikin cuak jew.......kami nekad meneruskan pejalanan ke tempat yg ade org...xjauh dri stu ader pekan...so jalan je laa dgn tayar pecah tuuuu...
ble dah sampai kat pekan tu ktorg cube laa tuka tayar...tp ampeh susah btui...ketat btui skru tu...ktorg dah cube mcm2 care tp XLEH GAK...4 org try bukak tayar tp xpat...
so ktorg nekad patah balik ke bandar....kat stu adew member yg tau skit kot...
ktorg pun gerak la ke bandar dgn tayar ygpecah tu skali lg....ble sampai sane
member ktorg pun cube la bukak tayar tuuu tp xleh gak....penin2...
member ktrg plak mintak tlg kat bapak die....hmmm bapak die pun dtg...bapak die pun bepeluh2 tlg ktorg....tlg punye tlg punyeer tlg akhirnyer berjaye....pukul 11 lebih bru setle bende tu....pakcik tu nasihat kan ktrg supaya membatal kan niat tuk pergi ke tapak perkemahan tu malam niii..so ktrg pun pk lebih baek balik dlu....so ktrg pun balik la ke rumah dlu....hmmm dan ktrg bercadang tuk pergi ke tapak perkemahan pade ecok hariii....hmmm jap2 nanti ak sambung citer ni ag yek....

Wednesday, October 15, 2008

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin