Tuesday, October 21, 2008

PENGALAMAN.........SAMBUNGAN 2


Hmmm ni nak masuk part ke jungle tracking hu3...besh gle...bayangkan la budak2 kecik masuk hutan dah mcm Org hutan ak tgk...budak laki xdew masalah sgt cume sorg due yg berbadan besar tu xlarat la mcm2 n budak laki ni ader gak yg penakut..lembik pun ade gak...kejap je dah xlarat...budak pempuan lg la teruk ader yg menangis2...hu3 neway mase naek bukit xde masalah sgt cume ader yg xreti nak mendaki laa ade yg penat laaa...tp mase turun bukit laa yg paling teruk skali terutame dak pempuan....YA ALLAH penin pale ak mcm2 ragam...ramai yg x brani turun cos bukit tu memg curam laa...ak pun turun dah mcm men snowboard je plak...naceb bek banyak pokok bleh la ak berpaut...tp budak2 ni xreti so tiap2 kali kat tempat curam pegerakan memg slow gle...ak terpakse turun kan budak2 yg takut tu...tp ader gak sorag due budak pompuan yg brani...budak2 ni naceb bek ringan tp ader gak yg bersaiz comel tu wat tangan ka mcm nak tercabut...tempat curam yg last skali tu sblum masuk ke sungai memang curam gle...so ramai la yg menangis time tu...mule2 ak sorang kat situ yg turun kan budak2 tu...cos kawan2 ak yg len masih kat blkang...memg ak xlarat time tu...ak cume sandar kat sebatang pokok kecil je...memg ble2 mase ak bleh jatuh...pastu ak nampak member ak dah nak turun so ak pun surh la dorg tlg..perrgh lega skit...time tu pinggang ak memg dah nak patah dah...memg ramai budak2 yg tergolek time tu...hu3 comey gle dorg jatuh...maner yg ak dapt smbut tu ok laa..maner yg ter lepas ceb bek member ak ader sambut..hu3...then ak pk dah berakhir azab ak...tp TAK plak cos air sungai time tu memg laju gle...so ktrg kne plak tlg budak2 ni seberang sungai yang memg deras time tu sampai ak nak berdiri pun kne pijak batu2 kat stu tuk nak halang ak dri hanyut...budak2 ni plak ader yg trus lompat kat ak...naceb bek ak xhanyut kalo x mati xtentu pasl je..lepas sorg2 seberang sungai akhirnye abisla jungle tracking tu...hu3 memg pewnat gle time tu....tp citer ni blum abis ag cos ader ag aktiviti laen ag tp xpewla ak rase mcm nak abiskan kat sni plak hu3...malam tu ktorg ade malam kebudayaan laa mcm biase persembahan dri budak2 tu...n malam tu ak cume tido dalam surau je...penat gle time tu...ecoknye ader senaman pg pastu ader game skit pastu g mandi jeram...then ktorg pun balik cos petang tu ak n member ak nak balik kuantan dah...so mcm tu la pengalaman ak ngan budak2 tu...hu3

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin