Tuesday, January 27, 2009

ape punyer cuti la...


macam biase cuti yang bz...
hmm keje banyak....
pastu kamera tu leh wat hal plak...
naseb bek ak adapat ambik skit gambar masjid tu
tp gambar kretif blum ade lagi....
so ak kne...
hmmmmmmm..
kne wat apew yek.....
ntah la xtau nak wat apew......
redha kot....
neway meh tgk design terbaru.....
design ni untuk pemplet projek ak.......
pape jela...
yes tiada idea nak wat apa....
huhuhu...
tekanan ketika cuti....
tensen2....

Thursday, January 22, 2009

the hand has 5 fingers

setelah membuat reseach selama beberapa mggu..
ak memilih aliran dadaism.....
video klip yang dipilih...
lagu megalomaniac nyanyian incubus......
video klip ini arahan floria sigismondi.
video ni diinspirasikan daripada lukisan john heartfield....
john heartfield merupakan seorang pelukis aliran dadaism.....
dadaism merupakan aliran seni yang muncul ketika perang dunia....
lukisan aliran ini banyak menggunakan teknik kolaj...
karya john heartfield pulak lebih kepada mengkritik dan membantah perang dunia...
beliau banyak menggunakan gambar adolf hitler..
hmmm banyak ag leh citer pasal dadaism ni....
then lukisan yang ak pilih untuk projek ni bertajuk:
the hand has 5 fingers
karya
john heartfield
setelah bersusah payah melukis bende ni huhuhu
sbenanye senang je cos simple gle lukisan nye...
tp mase presentation...
lukisan tu diambil hu3 tu yang paling penting..
n permulaan yang baek la....
hu3 epy2
lukisan ak xkne koyak......
mari kte tgk proses menyiapkan beliau....mule2 lukis ngan pensil
pastu....
kaler ngan arang...
pastu ntah la...


Thursday, January 15, 2009

untuk neowave dan juga arter......

kepada neowave dan juga arter.....
disini kami ingin memberitahu bahawa neowave telah melancarkan perang blog.....
tetapi sayang arter masih belum mempunyai blog.....
bagus2 ini merupakan pesaingan yang sgt sihat hu3
same2 la kita meningkatkan lg prestasi dalam penggunaan photoshop n ilustrator
walopun design ak x bape nak lawa tp ingat wahai neowave...
design ak mempunyai msg tesendiri...
kui3......
disamping itu ak betul2 xsangke yang sem ni banyak betul kene wat research....
antara research yang perlu dilakukan adalah.....
  1. research tentang music video dan aliran seni yang mereka gunakan
  2. research tentang dua aliran seni yang berbeza
  3. resarch tentang seni dalam masjid...

dengan itu ak ingin mengatakan kepada rakan2 yg berada jauh yg ak bz...

sowie sape la ak xpat nak contact selalu.......

terutame syed yang cepat touching skang.............

neway sape2 je la semoge berjaye dalam bidang masing2....

hidup art!!!!!!!!!

seni itu baik.......

pencemar alam hijau paru paru ku...
berhentila mewokok.....
jage la persekitaran paru paru dan jantung korang....
hu3

ak melayu

Wednesday, January 14, 2009

hitam putih kehidupan


ketagihan terhadap warna hitam putih.....
amat kronik di mase ini....
ianya dipengaruhi oleh berus gigi yang telah
diberi pada awek tersayang akibat...awek tersebut tidak membawa berus gigi
ketika beliau berada di uitm.......
dan berus tersebut bewarna hitam dan putih.....
maka lahirlah ketagihan terhadap warna hitam putih....
sbenanye xde idea nak tulis ape kali ini...
ak sgt teharu pada da fi(bukan nama sebenar) yang sering membaca
blog ak ni.....
diharap beliau terus menyokong blog ak.....
jgn biarkan hidup ko hitam putih je...
warnai hidup ko dafi...
kuang3

Monday, January 12, 2009

salah faham

ini cerite gue.....

jgn salh faham....

walaupun xfaham....

ini adalah firstime gue pegang ilustrator...

walaupon xfaham cs4 memberangsangkan.....

so jgn salah faham....

ape itu ilustrator yg dibangunkan oleh adobe....

adobe ilustrator cs4.....

jgn disalah fahamkan....

ak salah faham.....

korang jgn.....

salah faham membawe padah pade hubungan.....

sahabat mahupun awek.....

ak salh faham ag......

so korang jgn salah faham...

nape ak duk ikip 5.....jgn salah faham...

nape ak xcite pasal ko sarah...sebab ak xde idea pasal ko...

so jgn salah paham....

nape ak design gambar bawah ni....

untuk disalah fahamkan....

so jgn salah faham......

xpaham...

buat2 paham.......

nikmati seni skagirock......

Sunday, January 11, 2009

/$%#@#!~&^*%$#$+=!!!

hmmmm serabut gle dol minggu ni...huhuh
macam2 nak pk plak.....huhuhu
nak crite gapo pun xtau dah......
hmm papai....
huhuhu
eh jap2 epy besday adruce n izzat...kui2
smoge panjang umoq dimurahkan rezki......

Sunday, January 4, 2009

finally........

uwwwwyeahhh....finally resultnyer kuar n ak berjaye masuk ke deparment grafik......
huhhuhuhu xsia2 ak lukis penat2 gambar2 tu huhuhu
pasni ak akan belanjakan duit mara yg ak dapat untuk beli camera slr yes......
neway blum terlambat rasenyer nak ucapkan epy new year kat korang
hmmm tu je kot ak nak cakp....
nak bgtau yg ak dapat masuk grafik je......
tahniah kepade member2 sy yg dapat masuk grafik...
semoge berjaye...kuikuikui
eh ade ag...
ak nak ucapkan terime kasih kat member2 ak yg support ak slame ni....
n mase ak wat artwork tuk interview tu dorg memng banyak membantu........
bg dorongan n kritikan...
xlupe gak yg bg dorongan mase interview tu....
terutame irfan dan lutfi yang memang memberi dorongan yg cukup dasyat mse interview tu menyebabkan ak terpakse pg ke tandas berpuluh kali.......
xpe la erfan dan lutfi korg memang ampeh.....
eh xlupe gak kat dafi(farhanjamal) yg lebey2 mase ak tgk result....
ak pun xpaham ngn die nape di plak yg lebey2...
neway thanks la kengkawan...huhuhu
saat2 camni kawan ag bergune dri awek huhuhuhu...
k papai........

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin