Wednesday, February 25, 2009

penekanan terhadap fizikal mental

penekanan terhadap terhadap fizikal mental
bukan daya tekanan biasa...
daya terkanan yang terhasil daripada berat bebanan
yang dipikul dengan kelajuan yang tinggi..
menyebabkan
fizikal mental ak tertekan dengan daya yang besar...
drawing
art history
visual comunication reseach
photography
ilustrator
kerja bertimbun2 perlu dibersihkan...
sedaya upaye menyusun kemas kerja diberi...
tapi otak xberdaye menyusun data
dalam perjalanan ku untuk menyiapkan 30 lukisan
banyak lagi..
jauh lagi perjalanan..
10 hitam putih berkata warna yang 10 lagi kaler
dan yang kaler campur menjadi mix media..
maka lengkap la 30 mereka...
letih la...


dalam perjalanan ag...
masih keletihan....
mase untuk suke2 bak kate mereka
tak ade..
kucai letih die tido
die bangun lukis balik..
bile nak suke2???
izat bangun die tensen...


gambaran masjid indah
kajian mengenainya juga menjadi kerja ku
masjid negeri tempat lahirku..
negeri sembilan
masjid negeri sembilan....
tensen ak mencari infonye di internet...
xde pun sejarah nye...


lompatan melepas tensen dari kaki
lompatan sampaikan yang ak tertekan pabila ditekan
oleh daya kerja.
kerja berjaya menekan aku...
tahniah kepada mereka yang berjaya menekan ak..
ak stres
ak stres
ak stres
ak stres
ak stres
hanye orang seni yang memahami orang seni
k chow chendol

Friday, February 20, 2009

keunikan keluarga Austronesia

keunikan keluarga bahasa Austronesia..
bertambah unik di dalam blog
otokospirit menjadi pedoman dan pembakar semangat
blogger lain mengubah revolusi susunan ayat..
bahasa aglutinatif m
enjadi kreatif
ayat moden diterapkan
skagi kekal dengan bahasa keluarga Austronesia
bahasa melayu-polinesia
ape ak merepek ni
ketiadaan idea membataskan tulisan..
idea dicurahkan semua dalam kui
z ctu td...
teologi Islam dipanggil Kalam...
teologikal fundamental ialah tauhid..
menyerah atau tunduk..
ak jawab dengan tenang soalan dunia..
di dunia..
peniruan tiada erti dalam kamus yang membaca..
yang tiada membaca merab
a-raba..
arghhhhhh...
tekanan tahap melampau..
otokospirit menambah tekanan...
tiada idea buat skagi tak melawan...
tiada mengapa...
kau tunggu
kau dekat kau m
ati
kata kata pujangga arter..
susunan dan keunikan bahasa blog
masih menjadi isu bagi aku...
huahuahua...
chow chendol......

tertekan kerana ditekan

Wednesday, February 18, 2009

kami dan beliau


ifhamuddin nama yang sinonim
dengan
keboringan...
klas sosiologi telah lama ditinggalkan...
tapi visual comunication reseach...
menjadikan beliau kembali...
bertahta di hati pelajar art design part 2
kerja yang berlambak..
ditambah oleh beliau yang sungguh baek hati...
inilah gambar ketika kami sedang menjalani
penderaan mental dan fizikal...
kemudian arahan dasyat diterima..
dimana beliau mengarahkan kami pg shoping barang2 art...
waaaaaaaa....
duit kami sula ta ale...
kami menunngu mara yang entah dimana...
apa yang beliau tahu adalah suruh dan suruh..
tanpa memahami perkara yang xpaham..
oleh itu pedoman pada hari ini ...
ialah..
memahami yang tidak faham....
dan memahami mereka..
dengan harapan tulus ikhlas...
saya mengucapkan
semoga berjaya kepada mereka2 yang ingin
berjaya...
sekian saje wat mase ini...
time kasih atas kerja2 yang berlambak semoga menjadi..
iktibar kepada mereka2 yang mempunyai masalah dan kepada..
kami2 yang mempunyai masalah tapi wat2 mcm xde masalah
ape ak cakap ni..
k chow chendol

Tuesday, February 17, 2009

inspirasi ekspressi menjadi realiti di alam blog


bermula dan yang memulakan...
episod blog dalam komuniti...
mereka memahami dan mendalami....
yang faham dan yang tidak faham..
fahamkan bila tidak...
keindahan susunan ayat....
penyebaran berkualiti..
dimulakan oleh seorang insan bertambah menjadi longgokan manusia...
di alam...
blog..
ada yang meluahkan isi hati pengalaman misteri...
cerita dikongsi...
ilmu didalami pengetahuan diberi...
kreatifnya mereka...
ayat menjadi unik seunik rekaannya....
visual realiti seperti fantasi...
kreatif di alam blog...
semakin menjadi menarik ada ramai yang berkongsi..
menghayati dan memberi...
ada yang menggunakan untuk meluahkan...
tidak puas hati...
yaang xpernah puas........
ada yang menasihati
semakin ramai mereka disini semakin meriah alam blog...
kepada yang menarik mereka yang tertarik...
terima kasih diucapkan...
semoga berjaya...
salam blogging
pada semua geng kolej ikip yang ada dalam blog ni...
huahuhahuhauahauhauahu
art design terbaek dari ladang...
budak kire kire lu out..
sekian panahan idea pada kali ini...
fahami pada yang tidak difahami...
chow chendol

Monday, February 16, 2009

epy2 go tc keje pun epy waiting at home epy2 je.. part 2


ha dapat pun sambung.....
sory la sally ak xpat de nak letak gambar ko sorang...
ni kan blog ak...
hua2
musti la ade gambar ak.....
tp ak mcm kure2 plak bawak beg beliau...
ampeh btui....neway mase ni nak balik dah...
penat pun penat enjoy pun enjoy....
mcm2 gambar yang dapat aritu....
along pun sempat mandi laut ag...
eh silap bukan along tp indah khayal....
pergh lawati la laman blog beliau di indahkhayal.blogspot.com...














shisha huhuhuhuhuh
camni ke ejaan beliau????
neway pas penat2 letih2 ape ag...
minum2 then enjoy shisha...
tp yang layan shisha ni...
ak,indah khayal,naile ngan graphine je...
yang laen xlayan....
tp ok la....
sblum tu ktorang makan2 dlu an....
dah kenyang bru besh ishap shisha....



tu je la yang dapat dikongsi wat mase ni......kami chow dulu k.....
tggu post yang seterusnya...
bersedialah menikmati hidangan dan santapan minda yang disediakan...
k chow chendol.....




Sunday, February 15, 2009

epy2 go tc keje pun epy2 waiting at home epy2 je.....





ari sabtu ritu....
mcm bese......pabila tensen mendatang melawat..
ada diantara pelajar art design...
yang akan melencong...
huhuhu
kami ke tc kembali....
ramai2 memeriahkan majlis...
bukan enjoy2 saje2 epy2......
tp wat keje skali...
ambik gambar tuk subjek photo la....
huh tp ak rase keje nyer skit....
enjoy la lewbih...
tp xpe yang penting sume epy and
dapat gambar best2....









hmmm antara mereka2 yang terlibat adalah...
arter,naile,nucleo,indah khayal,graphine,meerna,ein,sally,
kak mira,fara nadia,.....ini adalah makhluk yang join...
tp ak harap pasni neo dapat join ktorg.....
bru la epening skit..
tambah ag die bawak 1000d beliau...
boleh la beliau aja setting tuk ambik gambar di waktu malam..
cos ktorang xpandai ag gune canon di waktu malam....
contoh gambar sebelah ni xbape nak clear lo....
si nucleo ni memang ske menyibuk.....
ampeh btui.....








ayo along bajet je...eh silap....
indah khayal la....
blog ko ble nak update....
skang makin ramai yang wat blog....
ni sume salah arter..
dulu ak dan neo je......
skang ramai gle...
dah tu power2 plak tu...
design dorang jgn citer rrrr....
cerite korang lg plak...
bahase rosak gle...




huhuhuhuhu ak dan bebanan sally....
ade ke patot...die suh ak bawak beg die yang isi sotong kering...
hmmmmtp xkisah la huhuhu..
eh2 ak xabis cite ag tp ak kne pg tandatangan mara jap...
nanti ak sambung ag......
k chow

Friday, February 13, 2009

ak kebingungan

Assalamualaikum......
cerita yang gempak yang dijanjikan ....
xdapat disiarkan dan dihasilkan wat mase skang....
kerana kerja yang bgtu belambak...
wat ak tertekan....
pelbagai dugaan dan cabaran tepaksa dihadapi
membuat ak bingung....
huhuhuhu
neway bleh gelak ag...
dalam kesibukan ni gak ktorang telah cube menghasilkan video..
video ape...
nantikannye di blog kami.....
kami???
kami la.........
antara blog yang akan mengsiarkan video ini adalah...
arter
nucleo
graphine..
ramai yang telibat dalam pembikinan video ni..
so tunggu video
gempak dri ikip
kui2
k la tu je la kot......

Saturday, February 7, 2009

EkSpErimEnTaLCamEraSLrDiTelUkCemPeDak









percubaan terhadap penggunaan slr di tempat awam...
teluk cempedak menjadi pilihan kami..
meskipun kerja yang diberikan oleh mereka yang bertanggungjawab agak banyak...
tapi kami masih tidak dapat mengelak ketagihan terhadap mengambil gambar menggunakan slr...
gambar ni diambil oleh izat...huhuhuhu
tp xsangka plak terserempak dengan onie,kak pah,meerna dan eeee in...kui2
mereka kalo berposing memang xingat dunia da...
dan niat mereka ke teluk cempedak adalah dengan tujuan yang sama iaitu ambik gambar....
kui2....

gambar yang ni plak diambil oleh ak..
n rasen
yer ni la gambar yang besh ak ambik arini....
bru ag blaja so masih banyak ag kekurangann
yer.....
neway ok la
ni kot...
budak ni pun xpasan ak ambik gambar
die huhuhuhuhuh....
pape jela...



Friday, February 6, 2009

KamI TahU apA iTU shUtteR sPeeD


kami tahu apa itu shutter speed huhuhuhu
bru je tahu ....
ntah la..
huhuhuhuhuhu
camera slr menjadi mainan mereka pada hari ini..
kepuasan terhadap kehebatan slr memang dapat dilihat....
walopun ada diantara kami yabg masih blum ada slr
termasuk ak...
huhuhu
tp puas ati la dpat gak dne slr tu...
pergh best gle...
mcm2 yang gambar yang diperoleh...
hari ini...
lebih kepada penggunaan
shutter speed..
so ade gambar gelap ader terang...
pape je la...
yang penting kitorang enjoy
setelah di bebani dengan bgtu banyak keje..
dapat juga luahkan kat camera...
so
nikmati la
gambar yang ade
dan beberape susana klas
yang epening
gle kaw....
art design.......
yang terbaek..............
budak blaja kire2
lu orang out gle kaw...
kire la ape yang patot kuakuakua.....
k chow

Tuesday, February 3, 2009

UUUUUUUUUYEAHHHH

kehadapan kebelakang ketepi dan kedepan...
kepada pembaca blog ku....
semoga anda berada dalam keadaan yang sihat dan cergas serta tidak salah paham...
pertama skali nak ucapkan terima kasih kat syahmi abdul adruce yang
telah mencetuskan revolusi dalam penggunaan blog dikalangan pelajar ikip kuantan...
seperti yang kami kitorang kamu saya sume tahu
bahawa telah ramai diantara
penghuni ikip yang telah...
menggunakan jalan yang betul untuk menganjing meluahkan bercerita
atau
sebagainya di dalam blog ...
oleh itu kepada semua insan di dalam blogger diharap dapat memberi tunjuk ajar kepada kami...
dan diharap kepada cik if tolong la...
bagi la keje yang munasabah....
kami bukan robot
bukan juga mesin
bukan juga tukang kayu...
kami cuma manusia biasa....
yang melaksanakan kerja kami sebagai pelajar normal....
kalo wat kerja cik if kami jd x normal...
sebagai contoh..
ramai diantara kami yang telah gila
akan gila
sakit mental tidak cukup tido...
tidak reti tido
tidak tahu apa erti tido...
dan kami terseksa..
namun kami masih lg boleh bertahan demi diploma kami....
sekian saja buat kali ini...
chow chendol...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin