Monday, February 28, 2011

i hate mondays...

Halo halo halOOO
da macam garfield la plak kan...
okeh cErite skit nape Plak la si Kacak ni ahaha tibe2 tA suke ari sEnin tibe2
so Dimulakan dengan malam Senin atau mat saleh panggil Monday...
ak dan beberape lagi rakan tersadai dekat kedAi printIng ha dri pukul 9 sampai
PUKUL 4 PAGI.....!!!!!
sape na percaye kedai printing bukak sampai 4 pagi...tp ini la yg blakU.....
aha terkejut la tU...neway thanks la kat akak kedai print tu sanggup tggu sampai settle..
hahaha okeh neway Isnin diterUskan lagi...
pagi na pegi kelas tu ofcos la mate rabak kan haha da macam juling pun ade...
okeh dengan mate mengantuk nye ak pun berjalan ala2 macho ke kedai makan...
tanpa disangke2 lahanat mane ntah yang makan CHEWING GUM
ta reti na buang elok2(aku pun tergolong gak)
maka aku pun terpijak la gule2 getah tu....ceh kuang hajaq btui....
tarahal ak boleh terime lagi ISNIN ak kali nih...
pastu da sampai kedai makan ofcos la makan kan takan beli laptop plak...

Dengan getah GULE2 masih ade di tapak kaki aku pun ambik mee goreng yg cambest...
pastu bayar n oder air...
dengan gagah ak ambik sambal lebih so faham2 la pedas die camne...
ble ak da rase pedas tu sampai hidung ak pun toleh2 la usha2 kenape AIR yang aku ODER
ta sampai2 lagi,,,tape2 boleh saba lagi ngn ISNIN nih...
last2 sampai ak da habis MAKAN bru la air yg ak ODER td SAMPAI...
deym bagus sgt....
na bagi bagus lg ISNIN ak kali ni...mase makan tu ak duduk kat tempat yg direct ke
MATAHRI...bapak pedih mate aku...
okeh masih nampak indah lg ISNIN ak kali ni...
so pg la ak ke kolej...ade 1st preview kan...oleh kerana ak da bese tggu giliran
(name ak kan start ngn S)
so tggu jela...tggu ounye tggu punye tggu....
akhirnye dipanggil....waaa ble masuk boleh senyum ag(chewing Gum masih ade)
da duduk pergghhhh kene KAW2 geng...
ha dasyat gak la kene...siap cakap ak tade jiwa na wat design tuk fast food tu...
macam2 lagi la....haha na terberak ak duk dalam tu...
so keluar n chewing gum masih di kasut...dengan hati yg best sgt...
neway ta benci pun ngn MONDAY ni...
ok je kite boleh berkwan ag dun worie hahaha...
tu je la wat kali ni....perggghhh lega....
k chow


Sunday, February 27, 2011

BiLe duiT daTang Bergolek

Halo HalO halo
sO skang kene cUri2 mase utk upDate blog nih...
sgt2 sibuk...Ngn kerja ag ngn macam2 la...sO bende2 Yg bukan2 Tolak ketepi...
Sebagaimane yang kite sUme ta taHu...akU merupakan seOrang pelajar Yang
M.A.L.A.S
MALAS merupakan perkataan yAng sinonim dgn aku...dan mAlas merupakan
hObi ak ta kire la mase lapang ke mase ta lapang ke laPangan Terbang ke kan....
Malas tetap menjadi hobi ak...
ak na taip ni pun malas sbenanye...haha
okeh kalO ak malas rase2nye ble la ak dapat design sesuatu yang macam gamba bawah ni
haha simple je kan tp masyuk kan...



papeJela.....neway entry kali ni bukan na cite pasal malaS pun
TP na cite pasal DUIT...haish
bese la bile da ujung2 bUlan mcam ni...
MARA blum masuk ag...
n duit plak da banyak abis kAt projek yang terbengkalai nih...
hmmmmmmmmmmmmmm
haish
cukup la naseb baek CIK MAGGI ade temankan sy...isk2
Cik Maggi sgt baek...seorang yg ta materialistik...n rupa paras cik MAggi ni
tak la SEcantik Cik nasi goreng seafood...
tp Cik MAggi ni baik sgt...hahaha
lapa la pulak
NA pegi makan MAGGI la

chow


kenape plak la gamba nih....????sibuk je


Tuesday, February 22, 2011

Bile sEmua Ko Na maKan

Halo Halo halO
kalo na idOp kene la makan kan tp ta Tahu plak kOrang idOp tanpa makan...tp
tp lg kalO sume bende Ko na makan susa jugak so kene la wat pilihan kan na makan ape...
bende PALING susa na wat ialah na pilih na makan ape....deym...
cOntOh la kan depan korang ade nasi gOreng ayam n satu ag ayam gOreng 4 ketul....
due2 ade Ayam goreng...korang memang suKe makan Ayam...
so na pilih Mane satu nih???
katekan la ko piLih nasi gOreng ayam...tp ko suke makan AYAM je...nasi Goreng x...so da membaZir da kat situ...ta elOk membazir wei
tp lg kalO korang pilih Ayam gOreng 4 Ketul tu Plak...ta macam banyak plak ko makan AYAM..ta nampak macam pelahap sgt ke
SUSA kan..yela2 mungkin ade sesetengah dari korang ta susa pun....
kOrang bedal je mane2 pun kan...ceyh
so ape sbenanye yg cube ak sampaikan skang ni....????
hmmmm ak cube sampaikan Kat kOrang ialah kaDang2 dalam Idop nih kite akan kene
wat pilihan....ta kiSah la pilihan tu susa ke tidak kan..
walau ape pun kite teTAp gak kene pilih.....
takan la na pilih sume plak kan...abis SUme ko na MAKAN...
bertimbangrase la skit kat Orang2 yang lapa...takan ta reti na timbang rase tu...ceyh
neWay besenye tajuk2 entry aku mesti la ade kaitan ngn aku kan
haha
SO skang agak tertekan la gak cos kene wat pilihan kan...



So bile aku tertekan aku akan wat muke2 seperti diatas....waaaa kacak kan...
nampak tak yg aku tertekan...haha...
neway kadang2 piLihan tu boleyh dibuat lain kali...tp terjejas gak la otak bile terpk tentang
beNde2 camtu....pape jela..
Lupekan semua tu skang Na tumpUkan perhatian kat majOr ak...
Da berminggu2 berlalu... baru La nampak ade usaha utk maJu tu..Boleyh la...
neway GAmba bawah ni skit la aku tunjuk ak punye design kan...
ta Leyh la na tunjuk full cos ta LULUS ag kan so kene la tggu ye...
tu pun kalo korang yg bace ni tggu haha
rasenye ni je la idea aku yang ade Dalam pale otak ni tuk menulis....
memang tade bakat na menulis blog kot....
neway blog ak care aku la kan
macam yang arter ckap dalam blog die
"blOg kite care kite"
hahahahhaa pinjam ayat ko bro...
okeh cukup la kan
chow

Sunday, February 20, 2011

Someone To SEpak

Halo halo halo
okeh2 tade work yg memberangsangkan tp na cerite skit la pun haha
neway minggu2 yg nampak tenang tp bahaye sbenanye...
last cite pasal photoshoot k....
ble da setle pk da senang la na wat keje tp laen plak jdnye
masalah aku ni malas hahaha penyakit yg ak hidapi dri dulu ag...
ta tahu ble na sembuh...
ak bukan saje2 malas tp na wat camne aku memang malas hehe ape ak cakap nih
ak ta tahu kenape la ngn gamba yg aku edit tu...asyik mcm ta lawa je...
so benci gle ble na wat design tuh...ak ta tahu la na jd ape pasni...
mgkin mggu nih ak bleh wat kot besenye ak wat keje dalam tekanan.....
so kene tggu tertekan dlu la kan....atau ade sape2 na tekan aku ke...
jap2 ape kene mengene cite ni dgn tajuk entry aku kali nih..
hehehe okeh nape ak tulis tajuk gitu...cos ritu ak rase na sepak sorang budak nih
hahahaha rase je ta sepak pun....
tp memang na sepak pun....hehe kadang ta paham ngn pemikiran sesetengah
budak mentah yg memang mentah kalo makan pun sakit perut...
ak da la ta kenal mamat nih ta pena tegur pun die...dah tu tibe2 cari pasal ngn aku
da la sblum ni wat hal ngn kolej...skang ko na wat hal ngn kitorg plak...
adoyai kesian ar pun kat budak ni...
kurang dapat perhatian mase kat tadika dulu kowt....
neway naseb baek la mggu tu ak jumpe kawan yg besh haha..
tp ta sangke plak jumpe beliau mencetus masalah kat aku..
haha
okeh2 cukup ar nih bosan ar....
ta pena2 ak cite panjang2 macam ni hahaha panjang la sgt kan..
na g berak jap....

Saturday, February 12, 2011

bagi skit

halo halo halo
okeh sepertimane yg korang sume ta tahu...yeah korang ta tahu...
na bgtau la ni...utk projek major ak terpakse la menangkap gambar...
yeah untuk ak nyer advertising la....
neway sepertimane yg korang ta tahu ag...ak memang ta reti ambik gamba...
tade bakat la lebih kurang...ak pun ta tahu bakat ak kat mane...
neway na gunekan studio di kolej ak nih satu masalah gak...
nasib baek la ade otai yang tolong...iaitu en.khairul abas..ha tokey leansfreak haha
atau lebih dikenali sebagai encik ujang...ahaks
takan ta kenal pun die ni nye kan...hehehe
okeh2 cik ujang da tlg dapatkan studio...n die juga telah memberi tunjuk ajar..
tp beliau balik mase wat outdoor so ak macam terkontang kanting skit...
n mase wat outdoor ak da buntu n ape yg aku na ta dapat..
thanks gak kat ijat,pojan,idan n yui yg banyak membantu aku pade aritu...
adeh ta kan lupe plak kan...kat model2 ak yg kacak lg cun2 blake tu...
(ikhlas ni)
thanks to sume yg da berposing sampai sakit2 pinggan...n thanks to adik ayu
hehehe balik skola terus pg ambik gamba...neway comel dik...
thanks to apis,yaya n nik...
okeh cukup2
papai







Sunday, February 6, 2011

rasa dengan mate..

halo halo halo....
adei dapat pun mantapkan skit nlog nih...haish ta kisa la ade orang bace ke tidak,
blog aku skati aku ar...chewah...neway patutnye perubahan kat blog ni banyak...
tp haish sedang kumpul idea...dapat berita yg ta baik pulak...
hilang da seorang kawan aku yg sgt baek n rapat ngn aku...
merupakan slah seorang ahli kite kawan...haish pemergian beliau amat dirasai...
so disebabkan itu...pemikiran agak terganggu skit..
banyak yg terpakse ditangguhkan...
neway kite sedekah kan banyak2 al Fatihah kat arwah nih..
semoga beliau ditempatkan dikalangan orang yg beriman...
ampir tiap2 ari terkenangkan beliau..haish...
tape2 skang ok skit kowt...
hmmm neway ubah lg name blog...
artilicious.....
art n delicious...
pelik cam huduh je ta sedap merepek...salah...
pape jela korunk...name nye cambest je...hahaha
okeh bawah ni gambo tuk wallpaper kowt edisi artilicious
hahahaha ape aku merepek nih???








k la...
aku na wat keje 3d....ta siap nanti kene marah
k papai

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin