Tuesday, March 31, 2009

ketidak tiduran untuk gambar

Assalamualaikum.....
huhhuhhu..
ari ape yek ak g vernite ritu..
xingat plak...
tp ktorang g bukan ske2...
tp nak ambik gambar la sangat...
huhuhu
ak pg ngan arter...naile...bobo..graphine...indahkhayal...miroku...
ag xlupe gak kat onie n meen
yg sudi hadir
so dah boleh dah tgk gambar nye



mase memule sampai akpe ag..
mencoba tuk mengambil gambar motion blur..
noleh la dapat la skit....

perghhhhh...
aritu memang ramai gle orang
dan ramai orang gle...
xtau nape..
musim mengawan kot....

ha......
lepak punye lepak punye lepak..
kte pekena shisha dlu bebeh..
huhuhuu
sambil2 tggu shisha siap ak pun snap le gambar ni..
ok la kot.....

pas shisha kembali mengambil gambar....
wa ade mamat2 skate...
ktrng pun ambik la gambar dorang..
walopun xbape nak ikhlas ambik
kos ade yg cam kerek je..

aiseh lupe lak nak gtau yg ktrang
ade gak wat eksperimen skit..
gune tripod...
maen2 cahaye skit..
ade yg best..
ade yg ko..
ok la tgk je la...

no komen...
kat kfc ak dtg nak makan je..
ade orang blanje...
thanks graphine kos memblanje kamik sume..
lenkali blanje ag...
xyah bawak dak dorang ni...
aiseh bukan nak kate ape rrr...
tp ktorg maen ag ngan tripod..
best plak..
dalam mengambil2 tu..
ak secare xengaje dapat plak gambar kilat ni...
best gak la gambar nye bg ak..
bg korang xtau la....
aaiseh dah pg.....
matahari terbit...
wawawaaaawa mase ni la..
best ambik gambar..
lawa gle time tu
tp ak xtau la sape plak mamat yg blok pemandangan ni...
baru ak tau sape....
dafi rupenyer..
xtau mane die datang...
tibe2 je....
tp xpela ko ade..
ak pun dah lame xjumpe ko..
eh ko dah 18 skang kan..
dah boleh hisap rokok...
hahhhahahaa


tu je la nak tunjuk...
k papai

Tuesday, March 24, 2009

i'm one of the rebel army

huahuahua...
setelah lama ku nanti akhirnya ak merupakan salah seorang..
yang mempunyai slr 1000D..
hahahaha
setelah berfikir panjang dan lebih panjang..
ak memilih untuk membeli dan menyertai rebel army...
skarang ak tgah ber eksperimental terhadap rebel ak.
oleh itu diharap kepada senior2 rebel
beri tunjuk ajar...
penggerak utama rebel army...
ialah
neo aka adruce..
ni lah die master soda neo..
harap2 beliau akan mengajar kami tentang rebel dengan lebih mendalam....
k la chow chendol....
idup rebel army.....................!!!!!!!!!!

Monday, March 23, 2009

yang .pergi xkembali....

takdir menentukan segalanya...
tiba masa..
pergi selamanya...
meninggalkan kita semua....
yang dikasihi lagi disayangi kini tiada lagi..
yang terkilan ak x sempat tgk wat kali terakhir..
walopun ak dah cube balik dengan secepat mungkin...
kalo la ak balik awal skit ag sempat kot..
tp xpela sume dah belaku..
yang hidup perlu teruskan hidup...
semoga roh nya dicucuri rahmat..
dan semoga beliau ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..
sekian kenangan untuk nenek yang dah pergi selamanya..

AL FATIHAH

Tuesday, March 17, 2009

dihampakan oleh yang menghampakan

terbaik yang kami rasakan......
result menghampakan....
ulang suara diharapkan.....
lotih la.....xkan nak wat balik....
dengan kos yg terhad...
walopun dengan kehadiran abang MARA...
namun kamera dituju dlu...
ak xpuas hati...
tiada pujian untuk yang komitmen....
yang komitmen dipakse untuk memberi komitmen sekali lagi
kerana
terdapat mereka yg xde komitmen yg menyebabkan...
orang tu xpuas hati....
x adil bg ak...
bonus dijanjikan oleh beliau yg xpuas hati....
tp ak xpercaya pd janji beliau...
ape yg di nak????
persembahan citrawarna.....????
warna yang sebesar boxboard untuk ditarikan????
duit yg dibazirkan sekali lg akan dibazirka..
ape yg die xpuas hati???
idea monokromatik xmenjadi....
kate beliau warne kami kecik sgt...
lebih kpd tarian....
tiade gune memberi komitmen yg bgtu banyak...
ketidak puas hatian ak..
bukan saje pade projek ni...
malahan..
selame ni...
ape terjadi pade signboard kami yg bersaiz realiti....
dijanjikan markah..
ade ke????
yg lambat yg cepat ape beza????
kami beri komitmen skali lg...
tanpa mencukupkan tidur kami menyiapkaan pade tarikh yg ditetapkan...
namun yg lambat seminggu masih diterima akal....
bgtu juga roda warna...
kami begerak dgn roda warna seawal mungkin..
skali lg komitmen ditunjukan...
namun yg awal atau lambat..
diterima....
mana adil nya bg mereka yg memberi komitmen...
hantar tepat pade waktu nya...
menepati mase???
mungkin berpakaian kemas lg penting bg beliau drpada menepati masa...
apa yang dapat ak simpulkan pada hari ini adalah....
komitmen tiada erti
menepati masa tiada apa
oleh itu selepas dan seterusnya..
tiada lg komitmen daripada aku........
bg yg membace
renungkan dan ini realiti subjek visual comunication research
bukan memaksa tp terpaksa meluahkan...
sekian saje pade beliau sedarkan diri..
k salam

Monday, March 16, 2009

design gambo


design gambo terbaru huhuuhuhuh
pasni subjek ged...
kene wat vector plak...
mampuh ak...
xpela ak cube....
neway untuk drawing...
hidup pejuang dadaisme......
hasilkan lukisan yang trbaek....
sekian saje...

Sunday, March 8, 2009

panching huahua mandi manda


ari ahad ritu...
ktorang mengalami keboringan yang dasyat..
oleh itu ak..
n yang lain telah bergerak ke air yang terjun
di panching
ak xtau nape air tu terjun...
laju laju plak tu...
mastermind bg projek ni adalah izat abdul nail...
beliau merupakan salah seorang yang bukan blogger....
oleh itu
kami terpaksa menghadapi dugaan yang pertama
hujan....
ak pelik kitorang belum sampai ke air yang terjun tu tp kitorang dah basah
memang menghairan kan..
setelah sesat sedikit kerana kekeliruan maklumat..
akhirnya kami sampai....
memang betul kate orang kampung...
air tu memang terjun...
tinggi plak tu..
ni yang membuat ak lemah...
kerna ak seorang yang menghidap acrophobia....
atau bahasa mudahnya ak gayat dol....
siap ade jambatan gantung plak tu...
bederau darah ak...
budak2 ni pun gayat dan jakun pg lompat2 atas tu...
mengong...
kembali pada cite kite tentang air yang terjun td...
setelah hujan benti..
mereka yang membawa slr..
mula mengorak langkah sumbang dengan mengambil gambar...
ada yang cuba mengambil gambar perempuan ngah mandi air yang terjun..
gatal betul...
bukan nye nak ambik gambar pemandangan...
neway tempat tu memang lawa...
sejuk yang penting
ok la..
nikmati sajian mata yang ak sediakan...
semoga korang percaya yang air tu terjun..
ak x tipu
air tu memang terjun..
xpecaye
pg la tgk sendiri kat air yeng terjun panching
kat pahang
k papai chendol



Saturday, March 7, 2009

black n white

hitam putih....
menjadi tajuk utama photo minggu ini..
so kami kene la ambik photo hitam putih..
sekolah lame wei...
huhuhu
xcukup ag ni gamba nye
kene cari ag...
penin pale.....
hhahahaahahaha
tp besh rrrr..
subjek photo la katekan....
so memang besh rrr
hahaha
k la nak kongsi ni je.,,
nikmati pemandangan
hitam putih

photophotophoto


antara work mereka yang xajak ak...
bukan xajak tp ak ade kelas pengucapan awam...
leceh btui..
kalo x ak dah dapat ikut dorang g ambik gamba ni...
terkilan ak..
huhuh
tp xpe.....
pasni projek hitam putih ak pastikan ak dpat gambar
yang terbaek dari ladang
ak nak ak nye gambar masuk
leansfreak...
hahahahahahahaha
cik ujang pasni select gambar sy lak..
hahahaha

Friday, March 6, 2009

pengubat ati

crontoz pengubat ati dikala tensen
hahahahahah

drawing


sekitar
suasana pas assesment...


inilah ak bersama drawing ku yang 30 tu
hahahahahaha
dapat gak siapkan yang ke30
tp xbape puas ati kos
keje ak ampeh gle..
macam orang xreti lukis je
wawawawawa
tp ok la tu...
pasni nak wat final drawing plak
berat tu....
tp xpe wat yang terbaek...
k la tu je nak cite xtau nak cakap bende ag...
nak sampai kan tu je...
k chow chendol
majulah art untuk negare...


hahahahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin