Posts

Showing posts from October, 2008

kereta kawan ku tersadai...huhuhu

Image
huhuhuhuh ini la kerete yg telah banyak berbakti pade budak2 kolej ak huhuh
akhirnye kerete ini tersadai di bengkel...kuang2 tp skang dah ok dah... ini la kerete member ak yg agak lembab tu... tuan empunya kereta adelah pemandu f1 yg direjek oleh sebab itu kerete beliau telah beberape kali melanggar lubang yg teletak di jalan raye...huhuhu.... dan kerete ini jugak la yg telah menyebabkan kami menangguhkan niat kami untuk ke camping itu hari.... sbagai renungan dan pengajaran pade sume org bawak la kerete dgn sebaiknyew..dan ingatlah ibu bape yg tersayang...huhuhu sekian dri sy....skagi

finally.......hu3

Image
hu3 ak amat la epy apabile scupture yg ak susah payah wat tu akhirnye siap dan akhirnye diambil tuk disimpan di department art n design hu3...sepanjang sem ni artwork ak xpenah kne ambik...tp kali ni dorg ambik gak hu3...di sini sy amat berbangge n nak ucapkan time kasih banyak kat member2 yg banyak membantu n awek sy aten yg banyak bg dorongan xlupe gak pade kedua ibu bape sy yg banyak habis duit tuk projek ni n turut memberi dirongan keatas minat sy terhadap art....hu3 mcm menang award la plak....

my friends...

Image
hmmm lupe nak bgtau mase wat scupture tukawan2 ak banyak beri dorongan dan bantuan terutame adruce...hu3

meh kte lihat muke2 mereke
hu3....................................................................................

final projek ku....

Image
Hmmmm final projek tuk subjek visual research develpment(vrd) ni memg susah n memenatkan ak btui...tp besh gat wat die cos wat ngn kawan2 sume..hu3 mule2 lakaran idea pastu dripade 10 lukisan pilih satu tuk dijadikan scupture...pergh masalah nye ak lukis lain tp jd laen hu3 tp xpela stail gak bende yg jd tu....tp keje ak ni blu siap ag...







hu3 ak ngah cube tuk melicinkannye..pergh susah beb...



mase nak ukir aritu ag plak berhari2 ak wat....sampai awek ak pun ter abai la skit harap2 die paham...tp dier mcm kurg paham je hu3....
neway pas siap bende tu ak kene lukis gambar dier balik perghh...susah gle....sabar je la ag pun ni final projek....bajet tuk wat bende ni tinggi ar gak..mule2 nak beli gabus tu ag pastu simen ag...hmmm nak simen bende tu pun satu hal habis kotor baju ak...bukan satu layer je kne simen..ak simen sampai due layer pastu nak licinkan die plak hu3......neway walau susah mcmanepun ak tetap epy wat keje ni cos ak minat gle dengan art..hu3 tu je kot nak cite...ble dah siap…

ma life..

hu3 bowring ag...siapkan final projek yg xsiap2 tu...
final dah dewkat...hmmm blaja pun xsempat...final projek xanta ag...
duit plak asyik xdew......hu3 arap ecok lebih baik dri harini.. aritu gaduh ngan akak angkat ak...penin pale..smpai xdew mase ak nak
update blog ak.....arap2 die maafkan ak...neway ecok ak nak cite pasal awek ak kat korang...
kene la cite skit...cam xadil jew...die banyak menghiasi idup ak.......
hu3.......................
neway tu ecok cite...arini xder citer...hu3 boring rrr...mcm masalah...
tu yg xtau nak tulis pew nii......ecok mungkin ok laaa....hu3
kr papai dlu...hu3......................................

PENGALAMAN.........SAMBUNGAN 2

Image
Hmmm ni nak masuk part ke jungle trackinghu3...besh gle...bayangkan la budak2 kecikmasuk hutan dah mcm Org hutan ak tgk...budak laki xdew masalah sgt cume sorg due yg berbadan besar tu xlarat la mcm2 nbudak laki ni ader gak yg penakut..lembik pun ade gak...kejap je dah xlarat...budak pempuan lg la teruk ader yg menangis2...hu3newaymase naek bukit xde masalah sgt cume ader yg xreti nak mendaki laa ade yg penatlaaa...tp mase turun bukit laa yg paling teruk skali terutame dak pempuan....YA ALLAH penin pale ak mcm2 ragam...ramai yg x brani turun cos bukit tu memg curam laa...ak pun turun dah mcm men snowboard je plak...naceb bek banyak pokok bleh la ak berpaut...tp budak2 ni xreti so tiap2kali kat tempat curam pegerakan memg slow gle...ak terpakse turun kan budak2 yg takut tu...tp ader gak sorag due budak pompuan yg brani...budak2 ni naceb bek ringan tp ader gak yg bersaiz comel tu wat tangan ka mcm nak tercabut...tempat curam yg last skali tu sblum masuk ke sungai memang curam gle...so r…

PENGALAMAN...................(SAMBUNGAN)

Image
hu3keesokkan harinya ktrg pun gerak la ke tapak perkemahan tuu..
lokasinyer di jelebu negeri9...memandang kawan ak pewnat so ak la yg drive keter...
jauh gak tempat tu....penat ak...
ble sampai kat tempat tu bru ktrgtau yg kat situ xder line maxis...ampeh btui...
penin ag pale ak...tp demi tannggungjawab yg diberikan ak sanggup...ktrg smpai je ktrg tgk budak2 kecik ramai sioootttt...pergh penin pale ak nak handle budak2 ni...first skali mase ktrg sampai diorg ader pertandingan petolongan cemas...korang paham2 jelaa budak2 wat bende tu mmg cemas ktorg...mcm2 ragam...lepas tu ade pertandingan masak n reka cipta...xsume yg masuk so yg lebih2 tu ak la yg kne handle...mase tu laa ak bg teka teki laa...senaman muke la...mcm2..n yg besh nyer mase ak wat citer hantu..mmg budak2 tu tekejut gle babeng rrrr..hu3korg nak tau dorg nke masak apew....sandwich ngan roti lilit ha...ader yg sedap ader yg wat ntah apew2 ntah...hu3 neway dorg memang comey laaa..mcm2 ragam ader...ade satu part besh...lepas ni…

PENGALAMAN..........................

Image
hu3 hari jumaat aritu ktorg nak pg tolng org handle budak2 camping....so critenye penuh dgn cabaran dan dugaan......
pejalanan bermule pade pukul 9 malam.....mase dalam perjalanan tibe2
tayar pecah...aduh...penin pale gue....jalan mase tu dah laaa gelap gle kete yg lalu stu pun xbanyak...bikin cuak jew.......kami nekad meneruskan pejalanan ke tempat yg ade org...xjauh dri stu ader pekan...so jalan je laa dgn tayar pecah tuuuu...
ble dah sampai kat pekan tu ktorg cube laa tuka tayar...tp ampeh susah btui...ketat btui skru tu...ktorg dah cube mcm2 care tp XLEH GAK...4 org try bukak tayar tp xpat...
so ktorg nekad patah balik ke bandar....kat stu adew member yg tau skit kot...
ktorg pun gerak la ke bandar dgn tayar ygpecah tu skali lg....ble sampai sane
member ktorg pun cube la bukak tayar tuuu tp xleh gak....penin2...
member ktrg plak mintak tlg kat bapak die....hmmm bapak die pun dtg...bapak die pun bepeluh2 tlg ktorg....tlg punye tlg punyeer tlg akhirnyer berjaye....pukul 11 lebih bru setle …

haloooooo

Image
kami sume budak baik.................

Bow Ring...hu3

AYOOOOOO....SO BORING LO.......
Hmmmm hari ni hari yang agak membosankan...
tadi adew test kawad...hmmm
ceb bek ok laaaa
neway diharap hari2 len x seboring hari ini...hmmmmmm
papai

now the story begin hu3

Image
Assalamualaikum........
hu3 akhirnya ak menjejakkan kaki ke dunia blogger...wakakaka....
mcm besh jew...oleh kerana kami org baru so diharap kamu yang senior2 tlg beri tunjuk ajar....hu3 neway muwle2 xtau la nak tulis apew kat sini....................................................
xdew idea laaa plak...xpew2 nanti ble dah ade idea kami akan membebel disini

neway kami nak ucapkan time kasih kat adruce yang ajar kami wat blog ni.....
smoge roh kau di tenang n damai disana nanti...n same2 la kite berdoa adruce dan ak akan dapat masuk ke department grafik sem depan n xlupe gak kat amad yg slalu wat keje laju tu....