Wednesday, October 29, 2008

kereta kawan ku tersadai...huhuhu

huhuhuhuh ini la kerete yg telah banyak berbakti pade budak2 kolej ak huhuh
akhirnye kerete ini tersadai di bengkel...kuang2 tp skang dah ok dah...
ini la kerete member ak yg agak lembab tu...
tuan empunya kereta adelah pemandu f1 yg direjek oleh sebab itu kerete beliau telah beberape kali melanggar lubang yg teletak di jalan raye...huhuhu....
dan kerete ini jugak la yg telah menyebabkan kami menangguhkan niat kami untuk ke camping itu hari....
sbagai renungan dan pengajaran pade sume org bawak la kerete dgn sebaiknyew..dan ingatlah ibu bape yg tersayang...huhuhu sekian dri sy....skagi

Tuesday, October 28, 2008

finally.......hu3



hu3 ak amat la epy apabile scupture yg ak susah payah wat tu akhirnye siap dan akhirnye diambil tuk disimpan di department art n design hu3...sepanjang sem ni artwork ak xpenah kne ambik...tp kali ni dorg ambik gak hu3...di sini sy amat berbangge n nak ucapkan time kasih banyak kat member2 yg banyak membantu n awek sy aten yg banyak bg dorongan xlupe gak pade kedua ibu bape sy yg banyak habis duit tuk projek ni n turut memberi dirongan keatas minat sy terhadap art....hu3 mcm menang award la plak....

Monday, October 27, 2008

my friends...



hmmm lupe nak bgtau mase wat scupture tukawan2 ak banyak beri dorongan dan bantuan terutame adruce...hu3


meh kte lihat muke2 mereke

hu3....................................................................................

final projek ku....










Hmmmm final projek tuk subjek visual research develpment(vrd) ni memg susah n memenatkan ak btui...tp besh gat wat die cos wat ngn kawan2 sume..hu3 mule2 lakaran idea pastu dripade 10 lukisan pilih satu tuk dijadikan scupture...pergh masalah nye ak lukis lain tp jd laen hu3 tp xpela stail gak bende yg jd tu....tp keje ak ni blu siap ag...








hu3 ak ngah cube tuk melicinkannye..pergh susah beb...




mase nak ukir aritu ag plak berhari2 ak wat....sampai awek ak pun ter abai la skit harap2 die paham...tp dier mcm kurg paham je hu3....

neway pas siap bende tu ak kene lukis gambar dier balik perghh...susah gle....sabar je la ag pun ni final projek....bajet tuk wat bende ni tinggi ar gak..mule2 nak beli gabus tu ag pastu simen ag...hmmm nak simen bende tu pun satu hal habis kotor baju ak...bukan satu layer je kne simen..ak simen sampai due layer pastu nak licinkan die plak hu3......neway walau susah mcmanepun ak tetap epy wat keje ni cos ak minat gle dengan art..hu3 tu je kot nak cite...ble dah siap nanti korg tgk la hu3

Saturday, October 25, 2008

ma life..

hu3 bowring ag...siapkan final projek yg xsiap2 tu...
final dah dewkat...hmmm blaja pun xsempat...final projek xanta ag...
duit plak asyik xdew......hu3 arap ecok lebih baik dri harini.. aritu gaduh ngan akak angkat ak...penin pale..smpai xdew mase ak nak
update blog ak.....arap2 die maafkan ak...neway ecok ak nak cite pasal awek ak kat korang...
kene la cite skit...cam xadil jew...die banyak menghiasi idup ak.......
hu3.......................
neway tu ecok cite...arini xder citer...hu3 boring rrr...mcm masalah...
tu yg xtau nak tulis pew nii......ecok mungkin ok laaa....hu3
kr papai dlu...hu3......................................

Tuesday, October 21, 2008

PENGALAMAN.........SAMBUNGAN 2


Hmmm ni nak masuk part ke jungle tracking hu3...besh gle...bayangkan la budak2 kecik masuk hutan dah mcm Org hutan ak tgk...budak laki xdew masalah sgt cume sorg due yg berbadan besar tu xlarat la mcm2 n budak laki ni ader gak yg penakut..lembik pun ade gak...kejap je dah xlarat...budak pempuan lg la teruk ader yg menangis2...hu3 neway mase naek bukit xde masalah sgt cume ader yg xreti nak mendaki laa ade yg penat laaa...tp mase turun bukit laa yg paling teruk skali terutame dak pempuan....YA ALLAH penin pale ak mcm2 ragam...ramai yg x brani turun cos bukit tu memg curam laa...ak pun turun dah mcm men snowboard je plak...naceb bek banyak pokok bleh la ak berpaut...tp budak2 ni xreti so tiap2 kali kat tempat curam pegerakan memg slow gle...ak terpakse turun kan budak2 yg takut tu...tp ader gak sorag due budak pompuan yg brani...budak2 ni naceb bek ringan tp ader gak yg bersaiz comel tu wat tangan ka mcm nak tercabut...tempat curam yg last skali tu sblum masuk ke sungai memang curam gle...so ramai la yg menangis time tu...mule2 ak sorang kat situ yg turun kan budak2 tu...cos kawan2 ak yg len masih kat blkang...memg ak xlarat time tu...ak cume sandar kat sebatang pokok kecil je...memg ble2 mase ak bleh jatuh...pastu ak nampak member ak dah nak turun so ak pun surh la dorg tlg..perrgh lega skit...time tu pinggang ak memg dah nak patah dah...memg ramai budak2 yg tergolek time tu...hu3 comey gle dorg jatuh...maner yg ak dapt smbut tu ok laa..maner yg ter lepas ceb bek member ak ader sambut..hu3...then ak pk dah berakhir azab ak...tp TAK plak cos air sungai time tu memg laju gle...so ktrg kne plak tlg budak2 ni seberang sungai yang memg deras time tu sampai ak nak berdiri pun kne pijak batu2 kat stu tuk nak halang ak dri hanyut...budak2 ni plak ader yg trus lompat kat ak...naceb bek ak xhanyut kalo x mati xtentu pasl je..lepas sorg2 seberang sungai akhirnye abisla jungle tracking tu...hu3 memg pewnat gle time tu....tp citer ni blum abis ag cos ader ag aktiviti laen ag tp xpewla ak rase mcm nak abiskan kat sni plak hu3...malam tu ktorg ade malam kebudayaan laa mcm biase persembahan dri budak2 tu...n malam tu ak cume tido dalam surau je...penat gle time tu...ecoknye ader senaman pg pastu ader game skit pastu g mandi jeram...then ktorg pun balik cos petang tu ak n member ak nak balik kuantan dah...so mcm tu la pengalaman ak ngan budak2 tu...hu3

Sunday, October 19, 2008

PENGALAMAN...................(SAMBUNGAN)


hu3keesokkan harinya ktrg pun gerak la ke tapak perkemahan tuu..
lokasinyer di jelebu negeri9...memandang kawan ak pewnat so ak la yg drive keter...
jauh gak tempat tu....penat ak...
ble sampai kat tempat tu bru ktrgtau yg kat situ xder line maxis...ampeh btui...
penin ag pale ak...tp demi tannggungjawab yg diberikan ak sanggup...ktrg smpai je ktrg tgk budak2 kecik ramai sioootttt...pergh penin pale ak nak handle budak2 ni...first skali mase ktrg sampai diorg ader pertandingan petolongan cemas...korang paham2 jelaa budak2 wat bende tu mmg cemas ktorg...mcm2 ragam...lepas tu ade pertandingan masak n reka cipta...xsume yg masuk so yg lebih2 tu ak la yg kne handle...mase tu laa ak bg teka teki laa...senaman muke la...mcm2..n yg besh nyer mase ak wat citer hantu..mmg budak2 tu tekejut gle babeng rrrr..hu3korg nak tau dorg nke masak apew....sandwich ngan roti lilit ha...ader yg sedap ader yg wat ntah apew2 ntah...hu3 neway dorg memang comey laaa..mcm2 ragam ader...ade satu part besh...lepas ni yekk...jungle tracking...besh gle...tp ak citer pasni k...papai dlu...

PENGALAMAN..........................


hu3 hari jumaat aritu ktorg nak pg tolng org handle budak2 camping....so critenye penuh dgn cabaran dan dugaan......
pejalanan bermule pade pukul 9 malam.....mase dalam perjalanan tibe2
tayar pecah...aduh...penin pale gue....jalan mase tu dah laaa gelap gle kete yg lalu stu pun xbanyak...bikin cuak jew.......kami nekad meneruskan pejalanan ke tempat yg ade org...xjauh dri stu ader pekan...so jalan je laa dgn tayar pecah tuuuu...
ble dah sampai kat pekan tu ktorg cube laa tuka tayar...tp ampeh susah btui...ketat btui skru tu...ktorg dah cube mcm2 care tp XLEH GAK...4 org try bukak tayar tp xpat...
so ktorg nekad patah balik ke bandar....kat stu adew member yg tau skit kot...
ktorg pun gerak la ke bandar dgn tayar ygpecah tu skali lg....ble sampai sane
member ktorg pun cube la bukak tayar tuuu tp xleh gak....penin2...
member ktrg plak mintak tlg kat bapak die....hmmm bapak die pun dtg...bapak die pun bepeluh2 tlg ktorg....tlg punye tlg punyeer tlg akhirnyer berjaye....pukul 11 lebih bru setle bende tu....pakcik tu nasihat kan ktrg supaya membatal kan niat tuk pergi ke tapak perkemahan tu malam niii..so ktrg pun pk lebih baek balik dlu....so ktrg pun balik la ke rumah dlu....hmmm dan ktrg bercadang tuk pergi ke tapak perkemahan pade ecok hariii....hmmm jap2 nanti ak sambung citer ni ag yek....

Wednesday, October 15, 2008

haloooooo






kami sume budak baik.................

Bow Ring...hu3

AYOOOOOO....SO BORING LO.......
Hmmmm hari ni hari yang agak membosankan...
tadi adew test kawad...hmmm
ceb bek ok laaaa
neway diharap hari2 len x seboring hari ini...hmmmmmm
papai

Monday, October 13, 2008

now the story begin hu3

Assalamualaikum........
hu3 akhirnya ak menjejakkan kaki ke dunia blogger...wakakaka....
mcm besh jew...oleh kerana kami org baru so diharap kamu yang senior2 tlg beri tunjuk ajar....hu3 neway muwle2 xtau la nak tulis apew kat sini....................................................
xdew idea laaa plak...xpew2 nanti ble dah ade idea kami akan membebel disini

neway kami nak ucapkan time kasih kat adruce yang ajar kami wat blog ni.....
smoge roh kau di tenang n damai disana nanti...n same2 la kite berdoa adruce dan ak akan dapat masuk ke department grafik sem depan n xlupe gak kat amad yg slalu wat keje laju tu....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin