Sunday, November 16, 2008

cedey nyew.......











hmmmmmmm......
hari selase ni paper last tuk sem ni....
paper art history....
senoga ak dapat jawab dgn tenang layek...
same2 la kite doakan kejayaan ak n rakan2 ku...
neway past paper ni masing2 akan balik rumah masing2..
ni yang xbesh ni......
ble dah rapat susah btul nak pisah....
xpela sem depan jumpe ag...
hmmm tp ade antare ktorng yang akan pindah...
so sem depan xjumpe la beberape orng....
hmmmmm
redha je la..........
neway tu je la nak bgtau rasenye...
harap2 persahabatan kami semua akan berkekalan xkire kat mane korang berade...
kepade FARIES,AMAL,AHMAD,ADRUCE,DAFI,ERFAN,LUTFI....
korang yang terbaek.......
sem depan kte 8 orng duk rumah same kan huhuhuhu...
xlupe gak kat ALONG,ARSHAD,MUHAIMIN,DAN,YOP,IZAT,FAUZAN,...
BUDAK2 AD 110......
HA KUMPULAN FEDORA..........
ATOI MY BESTFREN....HUHUHU.............
PN BAYANTI HUHUHUHU.....
HA GENG PADANG LALANG........
MAMAD,BOB,BOY,JOE........HUHUHU KORANG DALAM KENANGAN...
WEI AMY AK XLUPE KO...ARIS KO MEMANG KLAKA...AK HARAP DAPAT JUMPE KO AG.
HA SUME LA YANG MENGENALI DIRIKU INI........
K THANKS 4 EVERYTHING.....................................................................
NICE TO MEET U ALL....
NEX SEM JUMPE AG.....................................
PAPAI..........
ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, November 11, 2008

yeah......

huhuhuhuhuh...
berakhirnya penyeksaan paper sociology...
paper paling susah di alam semester...........................
pasni tggal satu paper je ag.....
art history...
paper last ni boleh la makan skit...
ak ade ag seminggu tuk study subjek tu...
lame gle gap nye....
penat siot nak tggu.......
dah le yg tggl subjek membace......
nak bace ag..penat btui..
ngan awek wat problem plak....
adoi yay....
huhuhuhuhuhuhuhu...
xpe2 skati die la....kami nak pekse ni....
lepas exam bru setle...
neway gudluck pade sume budak2....
AD 110...
xlame ag berakhirnye sem 1 kte kat sini........
adios...
wassalam...

Monday, November 10, 2008

apo kono la budak2 ni



huhhuhuhuhuh
ini adalah rakan2 ak kat kolej......
huhu kami semua memng rapat....so ni la group ak...
pg mane2 ngan dorang je la....
mase ni kami tgh berbincan g tentang perniagaan...
kami jual nota...
so ni kami sedang bincang nak wat apew ngn untung tu...
akhirnye kami gne duit tu g makan2 huhu
so nikmati la saat2 indah kami...








Sunday, November 9, 2008

TaMaN nEgArA PART 2



JENG JENG JENG......dah pagi pun...kami pun bersiap2 la....
dah siap kami pg la kat tempat budak2 sekolah tu...xla ramai sgt...mase ktorg sampai dorg tgah beratur.....
kami diperkenal kan kepade mereke..huhuhu
pastu kami sarapan la bersame2 ngn dorg sume....
kami bbrekpes kat atas restorn yg terapung ats sungai huhuhu...


lepas abis mamam.....
ktorg pun naik bot tuk ke seberang sungai tuk aktiviti yg pertame...
yeah jungle tracking...huhuhuhu faveret ni.....
pade pukul bape ntah kami pun memulakan pejalanan ke dalam hutan....
trak nye xla mencabar sgt tp jauh gle.....
penat memag la penat tp besh gle......
sadis nye ak masih ag blum membeli camera dslr yg di idamkan....
kat stu mcm bende menarik...terutame pokok2 nye....
siyes ak ckp hutan tu memg lawa gle...pokok dah la besar2 wa ckp sama lu....
pergh pat2 mendaki agak melecehkan.....
tggi plak bukit tu..

bukit yg ktorg daki tu xsalah ak bukit teresek kot..
ak pun xbape ingat namenye....
tp dri puncak bukit tu kte bleh nampak gunung tahan.....
pergh memang lawa gle pemandangannye...
mase jungle tracking ktrang ade wat canopy walkway...

pergh memandang kan ak ni acrophobia..agak gentar la skit..
tp memandangkan ak ske cabaran ak tetap join canopy walkway tu....
hmmm...dah la tinggi nak mampos bende tu pastu jauh plak...
memang meletihkan n menakutkan....dgn cume diikat ngn tali2 je..huhuhu






tp pemandangan kat ats tu memang cantik...huhuhu
setelah berpeluh2 diatas pokok2 tu..kami pun turun..
then turun dri bukit tu n kuar dri hutan....
sedar x sedar hampir lima jam ktorg dalam hutan tu..
pergh lame gak...
pastu ktorang rehat2...solat sume...
mamam...huhuhu
ok aktiviti yang seterusnye...
CAVING!!!!!!!!!!
huhuhuhu xpenah2 ak masuk gue.....
nak ke gue tu mule2 mcm biase la naek bot tuk seberang sungai...
pastu ble dah sampai seberang sungai ktorang kne jalan dalam hutan beberape kilometer sebelum sampai kat gue tu....
eh lupe nak bgtau yg ktorang ade jumpe perkampungan orang asli...
paergh ak sangke dorang hidup mcmtu ag...ngan rumah memang oldskol gle..gune daun2 je..
n dorg xcakap bahase kte plak tu....
mcm kat afrike pun ade gak...
neway ktorang sampai la kat gue tu....
gue tu memang sempit gle.....huhuhu
kompem la gelap kan...ktorang terpakse merangkak dalam tu...
ngn kelawar ats kepale je..naceb bek xkene taik die...
gue tu panjangnye lebih kurang 800 meter je...
dalam tu penuh ngan batu n kelawar je....
bahye gak la kos batu2 kat stu licin....
lepas je abis caving...ktorng kne jalan ag kuar dri hutan tu....
ni la part paling besh..
RAPID SHOOTING...huhuhuhu
main air sungai...
ok ade 3 group..ade 3 bot panjang...
ak dalam group bot no1......


huhuhuhu so bot ak depan...n bot kami telah diserang oleh bot no 2 dengan kejamnye....
kompem la sume basah....
kami pun ape ag serang balas rrr...
mcmtu la sepanjang sungai...do maen air je...smpai bot tu nak terbalik ak tgk....
pelbagai aksi dorang wat tuk memastikan musuh basah...lepas sume basah ktrg pun g la mandi kat sungai....huhuhuhu
pastu balik siap2kan dri.... pergh letih la...menaip huhuhuhu
malam nye sepatutnye ade nightwalk...
tp xde rezki malam tu hujan la plak....so kne la balik rehat2 pastu tido....
keesokan harinye ktrg pun balik ke kuantan balik...


walopun sehari tp memang letih gle.....
tp besh rr......
rase nak pg ag....
tu je la cite taman negare....


the end...............................



TaMaN NeGaRa KuAlA tAhAn



yeah..........hu3

pade hari jumaat yang lepas iaitu pada 7 november 2008....

ak dan rakan ku FARIES dan AMAL...

telah dijemput untuk camping bersame2 dgn sebuah sekolah menengah di taman negare kuala tahan pahang.....

memandangkan skolah tersebut merupakan sekolah lame faries....

dan faries kenal dgn cikgu2 skolah tu....

dan diatas minat kami terhadap camping huhuhuhuh

so kami membuat keputusan untuk pergi ke taman negare walaupun kami sedang dalm final exam ag huhuhuhuhuhuhuhuhu....

kami bertolak pade malam hari tersebut iaitu pade pukul 12 tgh malam...

oleh kerane highway tersebut agak gelap...ak xbwk kete laju2...

huhuhuhu keadaan pun agak menggerunkan...huhuhu

bile sampai di kat temerloh kami pun kuar la dri highway........

huhuhu second driver amal plak yg bawak kete

die pk dah nak sampai...huhuhu

sbenanye jauh ag...

pastu die pun drive la mase sampai ke jerantut jalan dah gelap gle....

n then masuk ke kuala tahan...

PAKEJ...dgn gelap pastu kabus....ngan lembu n die punye najis lepak atas jalan..huhuhu

so amal bawak kete slow je laaa....

perghhhhh....pukul 4 pg bru sampai ke....

TAMAN NEGARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tp...huhuhu

memandangkan kami sampai pukul 4 pg so kne rrrrrr...tido kat kete....

huhuhu dorg la tido dalam kete..ak kne tido luar kat pangkin.....

dah la ak selseme blum elok ag...tempat tu punye la sejuk.... redha je la.....

memandangkan ktorg letih gle so tido je la ngn nyamuk2 kat situ....

pabila mentari menunjukan sinarnye.......

jeng jeng jeng...

kami mula beraksi......bersambung....



Tuesday, November 4, 2008

hmmmmmm...

huhuhuhu...
bru pas abis paper ctu....pergh lega..
huhuhu soalan nyer xla susah sgt tp............
ntah la mcm mengelirukan jew....
tp ak rase boleh kot dapat B kew..........
harap2 result nyer ok laa..
ak dah bace buku mcm owg gle...
tp mcm xmasuk jew...
hmmmmm
neway ak dah cube yg terbaek..huhuhu
lepas ni tinggal 2 paper ag....
sociology ngn art history...huhuhuh
ade gap yg lame...so ak bleh study............
owyeh.......
k chow dlu...papai..

Monday, November 3, 2008

kegilaan mengedit gambar


huhhuhuhuhuhuhu.....

oleh kerane boring ketika blaja.....

ak dan rakan ku adruce pun edit la gambar ni...huhuhuhuhuhu

camne ok x?????

huhuhuhu

renung2 kan laaaaaaaaa

Sunday, November 2, 2008

final exam.....ayo..

huhuhu agak bz skang ngn final exam...walopun ade 4 paper je pun...
tp cam malas je nak bace...huhuhhu...
tp ak kne gak bace kalo x hmmm teruk la result nyer......
doh subjek sociology palig susah...betul2 memeningkan kepale ak.........
hmmmm art history tu pun bleh tahan gak susahnye..
tp ak yakin ag ngn subjek art history tu....
harap2 soalan senang2 la....huhuhuhu pening pale gue....
neway ak harap korg sume doakan laaaaa yek ak dapat jawab dgn tenang....
k gud luck kepade sume owg yg sedng menduduki pekse..huhuh
sekian wasalam...

Saturday, November 1, 2008

This is my art design friends huhuhu






ini ialah kawn2 ak dalam klas huhuhu...mase ni kitorg bru pas anta final projek...memandangkan kami terlalu gembire begini la jd nye...huhuhu



renung2kan la gambar2 ini wahai kawan2..huhu

sekian saja dri kami...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin