Sunday, September 9, 2018

HUKUMAN SEBAT KEPADA GENG LGBT

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA,

Baru baru ni negara kita kecoh dengan isu hukuman sebat yang dijatuhkan kepada pasangan lesbian.
Memandangkan aku pun menetap di Kuala Terengganu skang so memang lagi jelas la kecoh nya,
kebanyakan rakyat Terengganu bersetuju dan menyokog hukuman tersebut cuma ada la beberapa orang yang aku jumpe xsetuju dan yang anggap benda ni macam kelakar.












Ok nak share pendapat aku je la kan memandangkan macam nak sambung blog yang dah lama terbiar ni, bagi aku keputusan tersebut adalah keputusan hakim mahkamah syariah dan kita kene hormati la dengan keputusan beliau sebab beliau lebih tahu kes ni itu yg pertama sebab ramai akap dorg belum buat pape cuma ade niat lakukan hubungan so ak xtau mane betul yg tau cerita adelah hakim tu la kan.

Yang kedua bagi aku hukuman tu wajar je sebab tuk pengajaran kan bagus la...walaupun mungkin ada yang salah faham bahawa ni adalah hukuman yang ada dalam al Quran...sebenarnya xda pun ni masih lagi dikira hukuman manusia (untuk lebih lanjut boleh rujuk ustaz yang lebih pakar), tapi hukuman tu tuk kebaikan so bagusla diteruskan.




















Sebatan nye pun xsama macam sebatan hukuman sivil yang sampai sekali sebat da berbekas, rotan skit je pun...cuma bila dikhalayak ramai tu aku mcm ade sxedap skit la...mungkin bagus mungkin x..ok la ape2 pun ak bersetuju dengan hukuman ni dan wajar diteruskan sebab kalo kita tgk masalah LGBT ni sbenanrnye makin teruk kat Malaysia ni...
tapi sebab orang kita dah mula menerima kan so tu yg berleluasa
LGBT dah mula dianggap bende normal

Semoga kita diberkati & dilindungi Allah SWT

Saturday, March 8, 2014

pray for MH370

perghhhh bangun2 tau2 dapat berita kapal terbang MAS hilang,
hmmm pastu macam2 pulak la berita keluar...
masalah org skang xtau brite shaih ke x sahih ke main share maen update je..
tu belum lg yang tweet2 ayat bukan2 buat bende ni mcm gurauan...
aku bukan ape...bende ni kalo jadi kat famly sendri ha bru tau time tu na begurau ke x kan...
so harap xde yg sebarkan bende2 palsu n kte tggu je update dari MAS..
dripade dok kecoh2 update bende yg ntah dri mane...
kadang2 banyak plak blog yg ambik kesempatan na dapt rating tggi
duk pos je brite bukan2...konon die paling latest la..
haish tgk blog ni xde org bace pun boleh idup la hahahaha...

Monday, March 3, 2014

final photography assignment(social media)


salam,
memandangkan nak sentiase update konon nye blog ni supaye nampak bernyawa,
so update work yg dah berhabuk skit,work final sem tahun lepas,
final photography punye task so aku punye kempen tentang sosial media
yg sgt berleluase skang n orang dah lupe nak beborak ngn kawan2 macam biase,
n kalo leak sume pegang phone...idea best tapi hasilnye x best,
boleh lagi baek kalau rajin hahahaha....



 lepak kat pantai pun nak berfb lg...ofkos la kan orang skang mesti nak update beliau ade di pantai macam la
xpenah buat...


sekian 

Wednesday, February 26, 2014

bile dah lame xupdate blog dah xtau nak tulis camne hahaha
neway artwork paling latest n ok la kot
potret ayah n ibu 
digital painting.....
errrr okeh tu je

Monday, February 24, 2014

Sunday, June 24, 2012

Artwork Sem lepas la

Assalamualaikum...
ehem3 memandangkan sem lepas ak xpenah nak update blog ni
so sem ni kne la update skit work sem lepas...sbenanye mcm da malas
nak blog2 ni hahaha...xde mase...
haish alasan asyik bz  n xde mase,bz xde mase,bz xde mase hahaha
tu pasal awek lari hahaha
puiiihhh...k la tgk skit work sem lepas...cam ampeh je






cukup la tu kot....nanti ade mase pos lagi...ha ade banyak ag...tp malas la
bukan ade org tgk pun ahahahah

HUKUMAN SEBAT KEPADA GENG LGBT

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA, Baru baru ni negara kita kecoh dengan isu hukuman sebat yang dijatuhkan kepada pasangan lesbian. Mem...