Sunday, June 19, 2011

SATA ke SOTA

Assalamualaikum
Hai hai Hoi..
SOTA ke SATA??
hahahaha neway na kongsi2 skit...keunikan dan kehebatan la sgt kan
School of the arts singapore...
ta tahu nape tibe2 na kongsi2 ngn sume tentang skolah art ni hahaha
skolah la sgt kan...
mgkin ade yang da tahu n mungkin ade yg ta pernah dgr...
ta kisa la kan bace je la kalo na bace...



okeh kat atas ni la logo dorang hmmm
simple tp best kan...
ble tgk logo nampak cam bese je kan...
okeh ape yg best sgt kat skola ni
yg best nye tentang skola nih ialah........
design bangunan skolah nih...
che cube tgk gamba bwh nih...power x design die??






green roof tu...
hahaha
siap bleh jalan2 ag kat atas tu...
mcm stadium pun ye gak..
okeh ni skit info tempat ni...ade ape dalmnye:
  1. Classrooms
  2. lecture theatre
  3. Science Laboratories
  4. Computer & Multimedia Studios
  5. Dance Studio
  6. Music Teaching rooms
  7. Electronic Music Studio
  8. Electronic Music Laboratory
  9. Painting Studio
  10. Design and Tecnology Workshop
  11. Ceramics room
  12. Exhibition gallery
  13. Music Auditorium : 718 seats
  14. Drama Theatre : 499 seats
  15. Studio Theatre (blackbox) 400 seats
  16. resource library
  17. health and fitness room
  18. cafeteria
and macam2 lg la...
huh...





ni la rupe budak2 yang blaja kat situ...
sempoi je
ta tahu la bijak ke tidak kan
hahahaha




hehehehe
okeh skang ni ape la nak dibanggekan sgt tentang skola nih...
nak dibandingkan SOTA ni dengan kolej IKIP...
memang IKIP la lg best...

aku tana tunjuk gamba bangunan IKIP kat sini
cos kalo aku tunjuk...
malu SOTA nih...cos IKIP bukan saje ade green roof
tandas ke kelas ke
terutame cafe IKIP sume GREEN la...
so ak sgt bangge ngn IKIP...
so pade sume yg minat art....masuk la IKIP...
tgk la bape banyak student IKIP yg dah berjaye...
promosi ikip nih...
ikip patut bayar akuh..
hahaha
k chow chendol...



*thanks to Cik Taufiq yg cerita tentang SOTA kat akuh..

2 comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin